wat klanten nog meer over mij zeggen

(In verband met de privacy van mijn klanten zijn de testimonials anoniem)

“Wat een geweldige workshop van Birgitta Tijhaar over vitaliteit. Een workshop in april voor een groep RC-vrouwen (Register Controllers), die als manager in deze workshop een goed beeld krijgen van het herkennen van klachten rondom overspannenheid, burn-out en depressie en ook de verschillen daartussen, zowel voor de medewerkers als ook voor jezelf. Geweldig was de benadering in deze workshop vanuit vitaliteit en de rol die je als manager hierin vervult. Wezenlijk hierbij is goed zelfleiderschap en zelfleiderschap van vrouwen die veel toegevoegde waarde kan brengen. De combinatie van deze factoren maakte deze workshop onderscheidend en zeer waardevol en direct toepasbaar. Fantastisch om te zien hoe Birgitta deze workshop voorbereid heeft en doet vol energie, enthousiasme, toewijding, vakkennis en levenservaring. Birgitta, bedankt voor deze fantastische en verbindende workshop.”

 

“Birgitta heeft voor ons Vrouwennetwerk een perfecte workshop op maat gemaakt. Het Vrouwennetwerk is een groep financials die regelmatig bij elkaar komt om een vaktechnisch onderwerp te bespreken. We vroegen Birgitta om ons meer te vertellen over vitaliteit en hoe je medewerkers in hun kracht kunt zetten. Ze heeft goed naar onze wensen geluisterd en een mooie combi gemaakt van theorie en opdrachten. Naast haar vakkennis brengt Birgitta vooral veel inspiratie mee met haar sprankelende persoonlijkheid. Ik heb genoten van de workshop!”

 

“Eigenlijk heb je een heel leuke baan; je bent druk, maar dat bevalt je en toch…..

Wat is dat toch dat je, niet altijd tevreden bent over jezelf, onzeker wordt door de reacties van anderen, anders overkomt dan je bedoelt? Die gevoelens belemmeren je eigen kwaliteiten en kracht.

In 2011 had ik een lastige periode op mijn werk. Bovenstaande gevoelens maakten de situatie niet gemakkelijker en blokkeerden een positieve beweging. Gelukkig waren er mogelijkheden binnen mijn organisatie om hierbij ondersteuning te krijgen. Alhoewel ik hier in eerste instantie niet geheel voor openstond heb ik er wel heel bewust voor gekozen. De grenzen hoe/wat heb ik zelf kunnen bewaken.

Birgitta heeft me weer laten inzien dat ik trots kan zijn op mezelf. Dat ik mezelf een krachtige en mooie vrouw mag noemen. De kracht zit in mij.

Dankzij een aantal gesprekken gedurende meerdere maanden en gerichte opdrachten heb ik nu meer mogelijkheden/vaardigheden om relaxter te reageren en het negatief zelfbeeld niet te laten domineren. Integendeel ik herken mijn eigen kracht en ga daarvoor!

Na het eerste gesprek voel je snel genoeg of Birgitta ook iets voor jou kan betekenen. Doen!”

 

“Niet zeuren en weer doorgaan; dat was mijn motto. Na jaren hard (en veel) werken kwam ik vier jaar geleden opeens thuis te zitten. Omdat ik ook privé nogal wat voor mijn kiezen had gehad verwees mijn bedrijfsarts me door naar Birgitta. Als ik nu niet zou ingrijpen, zou ik minstens voor een jaar uit de roulatie zijn. Bij Birgitta kwamen de verhalen los. Het was een verademing om de in jaren opgebouwde frustraties en zorgen te kunnen uitten. Bij Birgitta durfde ik mezelf te zijn. Niet langer die sterke zelfstandige vrouw, die het voor de buitenwereld helemaal voor elkaar had. Birgitta zorgde ervoor dat ik weer naar mezelf leerde luisteren. Waar werd ik blij van? Dankzij haar kreeg ik weer zelfvertrouwen en sta ik nu steviger en gelukkiger in het leven. Ik ben Birgitta nog iedere dag dankbaar voor het feit dat zij mij op dit spoor heeft gezet.”

 

“Altijd druk gehaast en alles willen doen… Dat hoort bij het leven van een bezige bij. Maar op laatst zie je de bomen door het bos niet meer. Op advies van de Kamer van Koophandel kwam ik bij Birgitta Tijhaar uit. Die heeft mij geholpen om meer structuur in mijn werkwijze te krijgen. Ook is het heerlijk om met iemand die volledig buiten onze organisatie staat te sparren en te brainstormen. Dankzij Birgitta heb ik nu een aantal van mijn futuristische plannen kunnen ontwikkelen en er komen nog meer….!! Dan pas kun je zien wat zelfvertrouwen doet.”

 

“Birgitta is prima in staat om de juiste vragen te stellen. Hierdoor word je gedwongen om na te denken over jezelf en de situaties waarin je verkeert. Dit brengt je tot verhelderende inzichten over jezelf en geeft je houvast om deze situaties anders te benaderen. Hiermee is mijn coachingstraject meer dan geslaagd.”

 

“Birgitta heeft mij geleerd om helemaal zelf uit mijn dal te klimmen door sturing te geven bij het 1 voor 1 oplossen van problemen (waarvan ik van sommige niet eens bewust was dat ze zo’n enorme impact op mijzelf hadden) en door mij middelen te geven waarmee ik waar nodig mijn gedachten kan ordenen en grenzen kan bewaken. En dat alles in ongeveer driekwart jaar, wat op zich al een hele prestatie genoemd kan worden, als je nagaat dat de stressvolle periode die tot deze overspannenheid heeft geleid echt twee a drie keer zo lang was.”

 

“Birgitta heeft mij doen realiseren dat de combinatie van mijn controlegedrag, grote drive, inzet en het plannen cq overzichtelijk houden van mijn eigen zaken, medeoorzaak was van de Burnout. Ook het ontbreken van het woord NEE is bepalend geweest. Hoewel dit gedrag heel diep in mijn systeem zat, hebben we de scherpe kanten er afgehaald. Bij Birgitta ging ik eindelijk de diepte in. Door onze klik, haar uitstraling en betrokkenheid had ik geen moeite om mijn diepste emoties boven te laten komen. Hierdoor werden deze herkenbaar en bespreekbaar. Birgitta heeft mij onder andere geleerd ‘in gesprek te gaan’ met mijn diepgewortelde angsten met betrekking tot mijn toekomst. Door heel diep te gaan kon ik op een gegeven moment alleen nog maar bergop. De belangrijkste lessen voor mij waren om het verleden los te laten, niet bang te zijn voor de toekomst en vooral te leven in het nu.”

 

“Birgitta, je bent een warm mens met een groot inlevingsvermogen. Je wist mij een spiegel voor te houden en door je blije uitstraling leerde je mij op een positieve manier naar mijzelf te kijken. Wat ik zo fijn vond is dat ik mijn verhaal bij jou kwijt kon, maar dat je ook zelf dingen vertelt en je kwetsbaar durft op te stellen.”

 

“Via de bedrijfsarts kwam ik bij Birgitta Tijhaar terecht. Het ging al een tijdje niet goed. Veel lichamelijke klachten, slecht slapen en paniekaanvallen. Mijn leidinggevende functie vervulde ik slecht en ik was even de weg kwijt. Toegeven dat het niet ging was mijn grootste probleem, want dan ben je een “loser”. Stoppen met werken wilde ik ook niet, want stel je voor dat je dan stil komt te staan, en dan. Samen met Birgitta, vooral dat samen was belangrijk, heb ik uiteindelijk besloten om tijdelijk te stoppen met werken. Door haar kritische houding, haar manier van vragen stellen, de belangrijkste zaken naar voren halen, kon ik op een gegeven moment keuzes maken. Door de opdrachten die ik kreeg, het maken van prioriteitenlijstjes, het kijken naar hoe ik het deed, kon ik zien waar ik kon kiezen om het anders te doen. Door te focussen op wat goed ging en gaat en daar complimenten op te krijgen ging ik erop vertrouwen dat het goed zou komen. De opdracht om te gaan schrijven en de opdracht om dit na een aantal maanden terug te lezen hebben ervoor gezorgd dat er een besef kwam waar ik geweest was die maanden, wat er gebeurd is en waar ik naar toe wil. Ik was de weg kwijt, maar heb van Birgitta de route aanwijzing gekregen en ben weer ingestapt. Voor mij waren de gesprekken precies datgene wat ik nodig had. Ik heb de huiselijke sfeer, de persoonlijke verhalen van Birgitta, de kopjes thee en de aandacht ervaren als constructief, respectvol en helend. Ik zou het anderen die de weg kwijt zijn gunnen dat ze een aantal gesprekken bij Birgitta mogen doen.”

 

“Door het vertrek van een collega (VUT) had ik de werkzaamheden van zijn functie er bij gekregen. Het ging niet goed met mij. Gelukkig had ik zelf vrij snel in de gaten dat ik overspannen was. De testen bij Birgitta en de artsen bevestigden dit. De situatie van dubbele werkzaamheden had te lang geduurd , maar het kwaad was geschied . Ten eerste had ik rust nodig. Voor Birgitta was het zaak om mij te helpen om even helemaal stil te staan. Vanaf dat moment waren haar oplossingen doel gericht . Echt op de toekomst gericht. Ook de valkuilen kwamen steeds opnieuw aan de orde. Maand voor maand werd de situatie beter. De gesprekken konden ook voor een langere periode worden uitgesmeerd. De gesprekken met Birgitta waren open en in een huiselijke sfeer. Er was veel begrip en een aandachtig luisterend oor. Mede door haar adviezen, praktische aanwijzingen , heeft dit mijn herstel bespoedigd. Terug kijkend is het een leerzame periode voor mij geweest. Nu weer volop aan de slag en probeer de krenten uit de pap te halen ! ”

 

“Tijdens het coachingstraject heb ik een aantal dingen geleerd. Waar Birgitta mij het meest mee geholpen heeft, is het formuleren van heldere doelen en er actief naar toe werken, om deze te bereiken. Birgitta werkt heel gestructureerd en gedegen. Ze luistert goed en spiegelt je woorden. Dit kan confronterend zijn maar bovenal heel leerzaam. Ze zorgt ervoor, dat je je valkuilen leert kennen en herkennen. Al met al was het een zeer leerzame ervaring. Voordat ik begon met het coachingstraject, was ik al bezig, te veranderen. Maar tijdens het coachingstraject vielen de puzzelstukjes pas echt op zijn plaats. Ik maak keuzes en accepteer de gevolgen ervan. Ik sta zelf weer aan het stuur van mijn leven.”

 

“Toen ik bij Birgitta kwam was ik moe. Zo moe, dat ik er ziek van werd, d.w.z. wekelijkse migraine aanvallen. In onze gesprekken wist Birgitta al snel “de vinger op de zere plek “ te leggen. Eigenlijk was er niet één grote oorzaak te noemen. Ik had mijzelf een manier van doen en laten aangemeten, die niet (langer) bij mij paste. Dat zat in heel veel kleine dingen, die samen echter heel zwaar op me drukten. Birgitta wist me op de juiste manier te confronteren: structureel, praktijkgericht én persoonsgericht. Niet altijd voorspelbaar, maar wel grondig. Zo leerde ik langzamerhand keuzes te maken vanuit mezelf en meer rust te creëren. Met een lach en een traan, met ups en downs ben ik gekomen waar ik nu sta: sterker, meer in balans en vooral: met inspiratie en energie voor de toekomst.”

 

“Bij het tij keert heb ik een coachingstraject gedaan. Ik vond het geen plezierig traject, maar heb veel over mezelf geleerd. Birgitta spiegelt je woorden en dan hoor je echt wat je zelf zegt. Daarnaast leerde Birgitta mij, dat ik niet hardnekkig moet blijven proberen zaken te veranderen waar ik geen invloed op heb. Het meeste profijt heb ik van het vastleggen en af en toe teruglezen van de leuke gebeurtenisjes elke dag.”

 

“Ik zat in een moeilijk fase in mijn leven. Het was allemaal erg verwarrend. Birgitta Tijhaar heeft mij geholpen om een aantal zaken op een rijtje te krijgen. Zij heeft mij geleerd dat er niets mis is met “nee zeggen”. Wat ik prettig vond aan de werkwijze van Birgitta was dat zij datgene uit je haalt waar je zelf niet bewust van bent!! ”

 

“Mijn doel is een nieuwe baan, maar ik heb geen idee wat ik wil en wat ik kan. Met die vragen kwam ik bij het tij keert terecht. Naast dat Birgitta een hele fijne persoonlijkheid heeft, kan zij met haar expertise en bewoordingen op een hele professionele manier de zaken helder krijgen. De vraag “wat kan ik?” was snel beantwoord. Birgitta heeft mij laten inzien dat mijn koffertje met waardevolle bagage in de vorm van gedrag, competenties en gedachten al heel goed gevuld is. Door het doen van allerlei leuke opdrachten is het nu ook duidelijk welke mogelijkheden er voor mij zijn weggelegd. Niet alleen op het carrièrevlak zijn de zaken helder geworden, maar ook op het persoonlijke vlak heeft Birgitta mij een aantal mooie “cadeautjes” meegegeven. De belangrijkste les? Stop, Adem, Denk en Doe! ”

 

 

 

 

 

als een vis in het water