mijn jaar 2014

Het was weer een bijzonder jaar. Met veel plezier en trots kijk ik terug op mijn jaar 2014.

Begin 2014 had ik mij een aantal dingen voorgenomen. Een ervan was om ’s avonds voor het slapengaan mijn dag door te nemen en 3 dankbaarheden te benoemen. Dit is mij bijna iedere dag gelukt. Het heeft mij veel gebracht. Ik heb geleerd dat ook hele kleine dingen waar je snel aan voorbijloopt zo waardevol kunnen zijn. Het heeft mij geholpen om een positieve mindset te ontwikkelen en ik voelde mij er gelukkiger door. Het feit op zichzelf dat je even stilstaat en je dag doorneemt en positief eindigt is prettig. Je kunt even van een afstandje kijken wat er is gebeurd die dag en je kunt het afronden. Ik kan het je aanraden om op zo’n positieve manier je dag af te sluiten.

Omdat de dankbaarheden mij zo dierbaar zijn geworden deel ik graag met jou mijn jaar aan de hand van een aantal van mijn dankbaarheden.

Ik ben dankbaar voor

 • De vriendschappen in mijn leven. Ik voel me heel rijk met mijn dierbare vrienden en vriendinnen.
 • Het steeds verder ontdekken van mijn kracht en kwetsbaarheid. Het een kan bij mij niet zonder het ander.
 • Mijn klanten met wie ik prachtige ont-wikkel momenten mocht ervaren.
 • De warme herinneringen aan mijn ouders, die helaas veel te jong zijn overleden. Op diverse momenten waren zij dit jaar heel dichtbij en aanwezig.
 • Mijn collega’s Josee, Ellen, Chantal en Jeroen, die samen met mij mijn bedrijf vormgeven, door hun deskundigheid en inspiratie te delen.
 • Mijn familie. Mijn broer Ewald, schoonzus Gabriëlle en neef Nick. Daarnaast de rest van de familie, waarvan een deel dit jaar weer in beeld is gekomen. En niet te vergeten de familie van mijn overleden maatje, bij wie ik mij nog steeds welkom voel.
 • Mijn opdrachtgevers voor hun vertrouwen in mij.
 • Nieuwe en hernieuwde ontmoetingen.
 • De complimenten, schouderklopjes en bemoedigingen die mij werden gegund. Zo fijn, zo warm, zo lief.
 • Mijn gezondheid.
 • Mogelijkheden die zich aandienden en die ik zag ;-).
 • De luisterende oren als ik dat nodig had in mijn groeistuipmomenten of dipjes.
 • De input en feedback die ik mocht ontvangen. Soms niet makkelijk, uiteindelijk waardevol.
 • Mijn uitstapjes naar New York, Istanbul, Haringvliet en Vlieland. Ik heb ervan genoten en met name door Josee, Sija, Tanja, Karel, Yvonne, Giselle en Marlinde die dit met mij hebben gedeeld.
 • De onvoorwaardelijke liefde en trouwheid van mijn lieve schapendoes Athos. Hoe fijn is het om thuis te komen en door hem te worden verwelkomd. En natuurlijk de heerlijke wandelingen die ik met hem kon maken.
 • Mijn salsa avonden. Ik heb genoten van de muziek en de mannen (speciaal noem ik Paul) die mij lieten stralen.

Er is nog veel meer om dankbaar voor te zijn, maar dit zijn wel de belangrijkste onderwerpen. Als ik het zo teruglees voel ik ontroering. Ik ben blij en gelukkig. Ik ga met veel plezier en vertrouwen het nieuwe jaar in.

 

Waar ben jij dankbaar voor? Sta je er weleens bij stil? Misschien iets om in 2015 uit te gaan proberen. Ik kan het je aanraden.

 

Wil je een mooi artikel lezen over dankbaarheid? Ik kan je het artikel “de kracht van dankbaarheid” aanraden van mijn dierbare collega Jeroen Rietveld.

als een vis in het water