Two girls in the City

Eindelijk was het dan zover. Samen met Josee naar New York om daar onze vriendschap en samenwerking te vieren. Maanden hadden we er naar uit gekeken, boeken gelezen en de kaart bestudeerd. Onze gewenste things to do lijst voor NYC was rijkelijk gevuld. Tot vertrek liepen we menig keer in onze dagdromerij al daar als ‘the girls from the cities Assen en Leeuwarden’. ‘Voorpret is Halvepret’!

ny haken vliegtuigMaandag 2 juni gingen we ’s morgens vroeg op pad. Na een lange reis kwamen we aan in The Big Apple. Alle douane formaliteiten, hier en daar, die echt niet allemaal even vrolijk waren, hadden we overleefd. En de bamboe haaknaalden hadden we zonder problemen meegenomen in de vliegtuigcabine. Deze hebben we gebruikt voor het haken van primula bloemetjes om Josee een beetje af te leiden. Waar voor mij vliegen een feestje is, was het voor Josee een beetje spannend. Over comfortzones gesproken!

Eenmaal op de vaste grond van de USA liepen we nogal te stuiteren van adrenaline. Dat we er nu echt waren. Niet te geloven! Eerst maar naar het hotel. Deze was top en super gelegen in MidTown Manhattan. Vlakbij leuke winkeltjes als Victoria’s Secret en Macy’s. Vlakbij een handige Subway station.

Dagelijks maakten we ons programma. Iedere dag een ander stukje van de stad. We hebben alle dagen ten volle benut en ongelooflijk genoten. Wat een stad. Wat een verschillende mensen. Wat een hoge gebouwen. Wat een energie. Wat een diversiteit. Wat een geluiden. Wat een aardige behulpzame mensen. Regelmatig hadden we het gevoel in een filmset te lopen. Alles zo herkenbaar: de geluiden, de beelden.

We hebben heel veel gelopen, gezien en ervaren. We voelden ons er alle twee goed thuis en ook samen ging het prima (wij waren nog nooit met elkaar op vakantie geweest namelijk). 2014-06-03 13.58.32 Onze uitgebreide wensenlijst hebben we bijna helemaal afgewerkt: Statue of Liberty, overtocht naar Staten Island, Ellis Island, 9/11 memorial, Wall Street, Brooklyn Bridge, China Town, Little Italy, the Highline, Meat district, Chelsey Market, Barns & Nobles bookstore, Starbucks Coffee, eten in een diner, Gugenheim, Public Library, Grand Central, Apple Store, Rockefeller Center, view from roof top, Empire State Building, Harlem, Central Park, Broadway, 5th ave, Victoria’s Secret, Macy’s, M&M store, en nog veel meer. Alleen voor het Museum of Modern Art (MoMa) hadden we geen tijd meer. Jammer.

Na een week gingen we weer terug naar huis. Aan de ene kant was het oké, we hadden genoeg gezien en gedaan. Aan de andere kant wilden we nog wel meer en was het eigenlijk te snel voorbij. Time flies when you are having fun!

Alles bij elkaar was het een bijzondere reis. En wel hierom:

  • Vriendschap is goud waard;
  • Samen uit je comfortzone is leuker dan alleen;
  • Feestjes zijn er om te vieren;
  • De energie van de stad liet zich opslurpen en namen we mee;
  • De stad inspireert om dat te doen wat je wilt doen en je niet te laten beperken. Wil ik ook;
  • Verandering van spijs doet eten;
  • Trots op onze voorouders die hier jaren geleden voor ons aan land kwamen;
  • NYC = Big, Bigger, Biggest. En ik kan al zo blij zijn met small, smaller, smallest;
  • Be yourself and be happy!;
  • Leef je leven en geniet ervan.

Aan het eind van onze reis was ik dankbaar en ontroerd. Hier kunnen we nog lang over napraten en van nagenieten. Van de winter gaan we het fotoboek maken. Dan zijn we er gewoon nog een keer.

Of ik New York een aanrader vind? Wat denk je?

als een vis in het water