TEDxAmsterdamWomen 6-12-2013 @Groningen

Vrijdag 6 december 2013 vond in Amsterdam de vierde editie van TEDxAmsterdamWomen plaats. Het evenement bood een podium aan inspirerende sprekers (vrouwen en mannen) uit zowel binnen- als buitenland en verhalen die ons anders laten kijken naar bestaande situaties en hoe we hier mee omgaan.

Het thema van dit jaar was ‘Discover The Truths’; ‘It takes more than one tale to tell a story’

Amsterdam organiseerde als een van de eerste steden ter wereld een TEDxWomen-evenement. TEDxWomen richt zich op de unieke manier waarop vrouwen wereldwijd bijdragen aan verandering en zo de toekomst opnieuw vormgeven – of het nu een meisje in een Afrikaans dorp is dat een handel opstart of een vrouwelijke topmanager die een multinational hervormt.

TEDxWomen richt zich op de manier waarop vrouwen denken, (samen)werken, communiceren, inspireren, leren en leiden en is op zoek naar de succesverhalen van vrouwen die het bedrijfsleven, de wetenschap, kunst, cultuur, en technologie wereldwijd transformeren.

Om dit evenement ook toegankelijk te maken voor geïnteresseerden in het Noorden heb ik samen met Josee Camfferman (de PresenteerFabriek), Karin Kamminga, Kim de Groot (Chilibeans) en Paul van der Boom (SmartCamels) de viewing party van dit event gerealiseerd. Het vond plaats in en met medewerking van Martiniplaza te Groningen.

@Groningen

Ruim 80 mannen en vrouwen hebben zich op deze dag vanuit Martiniplaza laten boeien en inspireren door geweldige talks van onder andere Janneke Niessen, Hilde Bleijswijk, Jacqueline Zuidweg, Dr. Joyeeta Gupta, Hare Excellentie Mevrouw President Atifete Jahjaga.

In de pauzes werd er levendig nagepraat en genetwerkt. Veel van onze gasten namen enthousiast afscheid met het verzoek aan ons dit volgend jaar weer te organiseren. Wie weet?

Via de volgende link kun je de talks bekijken: TEDxAmsterdamWomen de Talks

 

als een vis in het water