het startsein van het tij keert

Om de getijde wisseling van het tij keert officieel van start te laten gaan, heb ik een proeverij georganiseerd van de eerste workshop, de kracht van stress.

10 professionele vrouwen waren hiervoor op 2 mei 2013 uitgenodigd in de prachtige NiVO noord zaal in stadsschouwburg de Harmonie.

De kracht van stress

Stress is een fenomeen waar iedereen op zijn/haar eigen manier tegen aanloopt, ook professionele vrouwen. Eén van de krachtige vrouwen die ik heb geïnterviewd in de voorbereidingen op de getijdewisseling zei mij: “stress? Hoe kom je erbij” En ze lachte daarbij hartelijk, met de boodschap, ja, ook ik ken stress!

Stress kan je verlammen en stress kan je versterken. Dat is voor iedereen anders, maar het is voor iedereen uiterst zinvol inzicht te hebben in je eigen stress zodat jouw stress je kan versterken, kracht kan geven in plaats van verlammen.

De workshop behandelde de achtergronden van stress, de signalen van stress, de stress bronnen, het verschil in het omgaan met stress door mannen en vrouwen. In de zelfwerkzame delen gingen alle vrouwen aan de slag met het onderzoeken van hun eigen stress. Uiteindelijk leverde dat inzicht op en een plan om beter om te gaan met stress. Ieder plan is verschillend. De een heeft het nodig om te ont-stressen door veel te gaan sporten, de ander heeft het juist nodig om goed te onderzoeken waar de stress bron zit en hier iets mee te doen. Vaak liggen de oplossingen op meerdere gebieden tegelijk.

In de ontspannen sfeer was het prettig je eigen stress te onderzoeken. Er is veel gelachen en hard gewerkt. De foto’s zijn daarvan een getuigenis.

Na afloop is het startsein gegeven van het tij keert en hebben we met z’n allen een toast hierop uitgebracht.

Voor mij was dit een heel bijzonder moment. Het begin van een volgende fase van mijzelf en mijn bedrijf. Het was een moment waar ik lang naar heb uitgekeken en hard aan heb gewerkt. Er is heel wat water door de Rijn gevloeid, maar het staat. Vanaf nu gaat het verder worden uitgebouwd.

DANK!

Ik dank de prachtige krachtige vrouwen voor hun feedback na de proeverij en hun geloof in mij en mijn gekeerde tij!

DSC_1342_edited-1

DSC_1355

DSC_1405

 

als een vis in het water